Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie to mięso drobiowe i owoce. Sznycel z indyka podany z sosem z suszonej żurawiny i jabłka duszonych w winie to smaczne i ciekawe połączenie. Możemy podać z kluskami ziemniaczanymi lub ryżem.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1070
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1070
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Sznycle delikatnie rozbijamy przez folię a następnie panierujemy w mące wymieszanej z solą i pieprzem, potem w rozbełtanym jajku ana koniec w bułce tartej wymieszanej z mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim sznycle na rumiano z obu stron. Na koniec podlewamy wodą i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. W tym czasie przygotowujemy sos: jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Do rondelka wlewamy wino, dodajemy owoce i gotujemy do czasu aż żurawina rozpadnie się i wino odparuje zmniejszając swą objętość o połowę. Doprawiamy do smaku cukrem. Gotowy sos możemy zmiksować blenderem na gładko lub serwować z kawałkami owoców. Sznycle podajemy zaraz po przygotowaniu z ryżem lub kluskami polanymi przygotowanym sosem.