Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5846
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 56
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5846
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 56
Składniki
Kawałek szynki cielęcej należy obrać dokładnie z wszelkich błon. Pokroiłam go na dwu centymetrowe plastry.
Rozbijałam mięso przez folię spożywczą, często obracając, aż było "prześwitujące".
Mięso oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na bardzo dwóch talerzach przygotowałam składniki do panierowania. Najpierw mąka, potem rozkłócone jaja i bułka tarta. Na patelnię wylałam około 1 cm wysokości oleju i smażyłam kotlety po kolei do zrumienienia każdej strony.
Bezpośrednio przed jedzeniem sznycel skrapia się sokiem z cytryny. Smacznego :)