Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szczupak giżycki w boczku"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Zrób farsz: cebulę, czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Szpinak umyj, lekko osusz, a następnie podduś z cebulą i czosnkiem.
Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i ostudź. Filety ze szczupaka lekko skrop sokiem z cytryny, po czym delikatnie oprósz je solą.
Na dużej desce do krojenia rozłóż plastry wędzonego boczku – tak, by lekko nachodziły na siebie. Następnie ułóż na nich filety. Rozłóż na nich cienką warstwę farszu ze szpinaku. Następnie wszystko zwiń w ciasną, zgrabną roladę i obwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i upiecz w piekarniku (ok. 40 min). Gotową wyjmij i pokrój na porcje, usuwając nić.Źródło: Świat kobiety