Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso z lekką nutką cytrynową
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 39
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 38
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 79
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 39
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 38
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 79
Składniki
Marynata: czosnek przecisnąć przez praskę, trawę cytrynową pokroić w cienkie plasterki (uwalnia się cudowny zapach). Do miski wlać olej, sos sojowy, dodać imbir, trawę cytrynową, czosnek i świeżo mielony pieprz. Wymieszać.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Lekko posolić. Mięso dodać do marynaty i wymieszać aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić do lodówki na około 4 godziny. Każdy pasek piersi z kurczaka nadziewać na patyk do szaszłyka tworząc harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na folii aluminiowej i piec około 25min w 180C (po 15min szaszłyki odwrócić na drugą stronę).