Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z pakiecikami z dorsza"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 435
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85659
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 435
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85659
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą. Włóż do posolonej wody i gotuj 20 minut. W tym czasie paprykę i cukinie oczyść, opłucz. Cuknię pokrój w podłużne cieniutkie plasterki, a paprykę w grubą kostkę. Filety z dorsza oprósz solą i pieprzem. Rybę potnij na kawałki. Każdy owiń plasterkiem cukini. Ziemiaki odcedź, lekko przestudź.
Na długie drewniane patyczki nabij na przemian: ziemniaki, kawałki papryki oraz dorsza w cukinii. Na patelni rozgrzej olej. Włóż szaszłyki i smaż je 8 minut, często obracając.
Zioła opłucz, osusz. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj. Odłóż trochę rzeżuchy do dekoracji, a resztę wraz z ziołami wymieszaj z twarogiem. Dip przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Gotowe szaszłyki podawaj polane przygotowanym dipem. Danie udekoruj odłożoną rzeżuchą.Źródło: Tina