Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z nutą świeżego rozmarynu"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 113
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 113
Składniki
Z gałązek rozmarynu oderwij cienkie listki („igiełki”). Bardzo drobno je posiekaj, wymieszaj z olejem, octem i rozdrobnionym czosnkiem.
Mięso pokrój w kostkę i pokryj marynatą. Odstaw na minimum godzinę.
Paprykę pokrój w kostkę o wielkości takiej samej jak kawałki kurczaka. Namocz w wodzie szpadki szaszłykowe przez ok. 10 minut (aby się nie spaliły).
Ponadziewaj na szpadki kawałki kurczaka i papryki. Oprósz solą i pieprzem. Szaszłyki upiecz w piekarniku lub na grillu, albo usmaż na patelni grillowej (lub teflonowej, bez dodatku tłuszczu).Źródło: Świat kobiety