Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z kwiatami z papryki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój w kostkę i włóż do miski. Skrop sosem sojowym i dopraw przyprawą do drobiu.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby mięso przeszło aromatem przypraw.
Papryczki chili umyj, a na ich czubkach natnij krzyż ostrym nożem. Wstaw je do zimnej wody, aby otworzyły się jak kwiaty.
Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim doprawione mięso z kurczaka. Umyj żółtą paprykę i pomidorki. Pokrój paprykę w kwadraciki, a pomidorki przekrój na pół.
Oczyść szczypior z dymki i zwiąż w supełek. Na nawilżone igły naprzemiennie nakłuwaj kawałki podsmażonego mięsa, papryki i pomidorków, a także kwiaty z papryczek chili i szczypiorek.
Szaszłyki podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i podawaj.Źródło: Na żywo