Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne urozmaicenie obiadu lub pomysł na przyjęcie dla gości. Warzywa tak podane są kolorowe, słodkie, pełne smaku i aromatu - w dodatku szybko znikają z talerza. Można je podawać z sosami, keczupem lub majonezem.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Z kurczaka usuwamy kości, kroimy w mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, polewamy 2 łyżkami oliwy. Mieszamy i odstawiamy.
W tym czasie warzywa kroimy na mniejsze kawałki.
Kurczaka oraz warzywa nabijamy na patyczki do szaszłyków.
Na blasze z piekarnika rozkładamy folię aluminiową a na niej kratkę z piekarnika. Na kratce układamy szaszłyki, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami. W przepisie wybrałam moje ulubione - możecie dodać oczywiście samodzielnie skomponowaną mieszankę lub gotową przyprawę do grilla.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika, przewracamy na drugą stronę, ponownie skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami - następnie wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.
Podajemy z sosami, keczupem lub majonezem. Smacznego :)