Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z klopsikami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso przypraw solą i pieprzem, dodaj namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, jajko, podsmażoną cebulę, kilka gałązek posiekanej natki pietruszki.
Masę wymieszaj dłonią, formuj kulki, obtocz w bułce tartej, smaż na maśle klarowanym.
Cebulę pokrój w plastry. Pomidory umyj, pokrój w plastry, polej oliwą z oliwek. Naprzemiennie nabijaj na patyczki klopsiki, pomidory i cebulę. Smaż bez tłuszczu na patelni grillowej, dekoruj natką pietruszki, podawaj z sosami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień