Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szaszłyki z karkówki z dodatkiem pieczarek, cukinii, papryki i cebuli, opiekane na patelni i zapiekane w piekarniku. Równie dobrze mogą być przyrządzone na grillu. Polecam:)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 63
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 63
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
Karkówkę kroimy w kostkę podobnej wielkości. Oprószamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką oraz czosnkiem granulowanym. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na połówki. Cukinię obieramy ze skórki /jeśli jest młoda i ma miękką skórkę nie musimy jej obierać/ i kroimy w grube pół plastry. Na szpatułki do szaszłyków nadziewamy na przemian kawałki mięsa i przygotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy szaszłyki do czasu aż karkówka się zrumieni. Następnie szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Zapiekamy pod przykryciem do miękkości tj. przez ok. 30 min. - w zależności od wielkości kawałków mięsa. Przed podaniem szaszłyki możemy polać keczupem lub sosem czosnkowym.