Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z indykiem"
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 73
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 73
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Składniki
Filet kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję pokrojoną białą cebulę, 3 sprasowane ząbki czosnku, pokrojony koperek, sól, pieprz, ocet winny, sos balsamico, oliwę, przyprawę ognistą. Mieszam i wstawiam na noc do lodówki.
Na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian mięso, krążki cukinii, cebuli, pomidora, ząbki czosnku (w łupinie). Szaszłyki grilluję ok. 30 min na wyższym ruszcie, by się nie spiekły. Dekoruję bazylią.
50 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2-3 porcje
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie