Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z grilowaną wołowiną i krewetkami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 311
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 311
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Pokrój wołowinę w kawałki. Wymieszaj 2 łyżki oliwy z ciemnym sosem sojowym, tymiankiem, wyciśniętym ząbkiem czosnku i szczyptą pieprzu. Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na godzinę. Pozostałą oliwę połącz z jasnym sosem sojowym, sokiem z limonki, chilli, solą i pieprzem.
Zanurz w powstałej ma rynacie krewetki i wstaw do lodówki. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu i wrzuć na nią kawałki wołowiny. Smaż minutę na dużym ogniu, często mieszając. Nabijaj wołowinę razem z krewetkami na patyczki. Szaszłyki piecz na rozgrzanym grillu po minucie z obu stron.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy. Porcja 620 kcal.Źródło: TV14