Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z dyni i kopytek"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 90
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Dokładnie utłuc i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrobić ciasto, uformować wałeczek, kroić ukośnie w kawałki o długości około 2 cm. Kopytka ugotować w osolonym wrzątku (około 6 minut od wypłynięcia), schłodzić.
Dynię umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewać na przemian na szpadki, oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku, usmażyć na oleju lub grillu.
Warto wzbogacić smak takich szaszłyków, dodając do nich np. plasterki wędzonego boczku albo małe fioletowe cebule.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium