Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki wieprzowe"
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 618
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 202
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 82
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 618
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 202
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 82
Składniki
Polędwiczkę wieprzową (lub dwie mniejsze) oczyść starannie, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, curry, chili w proszku oraz tłuczonego kolorowego pieprzu. Dodaj otarte listki tymianku. Włóż pokrojone mięso, wymieszaj. Odstaw do marynowania na minimum 2 godziny.
Por oczyść, opłucz i osusz, a potem pokrój na kawałki (ok. 2 cm). Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój na ćwiartki. Boczek pokrój w cienkie plasterki. Każdą cząstkę brzoskwini zawiń w plasterek boczku.
Przygotuj patyki do szaszłyków. Nabijaj na przemian kawałki zamarynowanego mięsa, pora oraz brzoskwinie w boczku. Szaszłyki obsmaż na 2 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni. Na patelnię włóż masło, rozpuść. Gotowe szaszłyki polewaj powstałym sosem.Źródło: Świat kobiety