Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki szynkowe z papryką"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Szynkę umyj, osusz, pokrój w takiej samej wielkości dość dużą kostkę. Posyp przyprawą do mięsa, natrzyj ze wszystkich stron. Włóż do miski.
Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Korniszony pokrój na kawałki. Warzywa dodaj do mięsa. Czosnek posiekaj.
Wymieszaj z olejem, ostrą papryką, przyprawą grillową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, szczyptą soli i pieprzu. Polej mięso z warzywami, wymieszaj. Przykryj, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso i warzywa. Ułóż na skropionej olejem blaszce, zalej resztą marynaty.
Piecz godzinę w 180°C, obracając i polewając mięso sosem.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie