Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki serowo-warzywne"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Składniki
25 minut • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis dla 6 osób
Cukinię umyj, osusz, pokrój w grube talarki, oprósz solą, odstaw. Gdy puści sok, odsącz. Paprykę oczyść, pokrój w kwadraty, a cebule w ósemki. Pieczarki oczyść, podetnij nóżki.
Wybrany ser pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę.
Na metalowe szpadki lub wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno pieczarki, cebulę, ser, paprykę i cukinię. Szaszłyki oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz na tacce do grillowania, obracając, do chwili, aż ser się przyrumieni.
UWAGA! Nie wszystkie gatunki serów nadają się do grillowania. Te zaproponowane przez nas pięknie się przypiekają, pozostając kremowe w środku. Inne mogą się po prostu rozpuścić i spłynąć po ruszcie.Źródło: Kobieta i życie