Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki rybne"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1216
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5602
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1216
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5602
Składniki
Rybę drobniutko posiekaj lub zmiel. Dodaj jajko, mąkę, bułkę tartą. Wyrób masę i przypraw.
Łyżeczką do herbaty nabieraj małe porcje masy, uformuj kotleciki. Obsmaż na oleju.
Warzywa i pieczarki umyj, oczyść. Pokrój drobno paprykę, cebulę, pomidor, ogórek, bakłażan.
Szpadki do szaszłyków posmaruj olejem. Nabijaj na przemian kotleciki, grzyby warzywa. Skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Grilluj ok. 5 minut z każdej strony.
Podaj z ryżem, polane keczupem. Smaczne będą także z pesto pomidorowym, bazyliowym, z natki pietruszki lub rukoli.
Porcje 6
65 min
Cena 4,60 zł
Kalorie 140 kcalŹródło: Takie jest życie