Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj mięso, jajko, dopraw solą, pieprzem, papryką i wymieszaj (w razie potrzeby zagęść bułką tartą).
Mozzarellę pokrój na kawałki i każdy z nich otul mięsem, tak aby powstały zgrabne kulki. Cukinie umyj i obie pokrój wzdłuż na cienkie paski. Owiń nimi mięsne kulki. Następnie powbijaj po trzy kulki na szpadki szaszłykowe, skrop olejem i obsmaż na patelni z każdej strony.
Podsmażone szaszłyki włóż następnie do naczynia żaroodpornego i piecz w gorącym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 minut. Gotowe szaszłyki posyp uprażonym sezamem i od razu podawaj z pieczywem i np. sałatką.Źródło: Świat kobiety