Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk jagnięcy ze śliwkami i suszonymi morelami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 132
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 82
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 132
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 82
Składniki
Jagnięcinę umyj pod zimną wodą, podziel na dwa płaty i lekko rozbij. Posyp przyprawą do grilla. Na jednym płacie ułóż śliwki, a na drugim morele. Mięso zwiń w rulon i pokrój w plastry. Następnie nakłuj na zmianę na patyczki do szaszłyków, namoczone wcześniej w zimnej wodzie.
Oliwę wymieszaj z miętą i posmaruj szaszłyki. Grilluj je 15 minut, stale obracając. Twaróg wymieszaj z posiekanymi cebulkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, łyżką posiekanych suszonych moreli i vegetą. Całość schłódź i podawaj do szaszłyków. Udekoruj miętą.Źródło: Na żywo