Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szafranowy pilaw do mięsa"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1636
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 86
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1636
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 86
Składniki
Bakalie zalej wodą, odstaw do napęcznienia, osącz i posiekaj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, przesmaż szafran, kardamon, cynamon oraz anyż. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę, chwilę smaż razem. Dodaj ryż, wymieszaj.
Wlej bulion, dodaj przygotowane bakalie. Całość gotuj na średnim ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn (18-20 minut). Gotowy pilaw dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem dekoruj ziołami, np. natką. Podawaj do mięsa.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 260 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety