Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Syrop z aronii i mięty"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Aronię włóż na 2–3 dni do zamrażarki, by pozbawić owoce goryczki. Potem gotuj je w wodzie z cukrem ok. pół godziny na wolnym ogniu. Odstaw do wystygnięcia i ponownie gotuj – tym razem przez godzinę.
Dodaj gałązki mięty i znowu odstaw (np. na noc) do ostygnięcia. Dodaj sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 15 minut. Odcedź i przelej sok do wyparzonych butelek.Źródło: Show