Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7212
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7212
Składniki
PRZYGOTOWANIE: 1. Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą, ugotuj.
Umyte rzodkiewki pokrój w plasterki, a ogórki obierz i potnij w cienkie paseczki lub w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną, roztrzep trzepaczką.
Dodaj wystudzoną, osączoną botwinkę, ogórki, rzodkiewkę oraz pokrojone mięso i posiekaną zieleninę.
Chłodnik wymieszaj, przypraw solą, cukrem i kwasem burakowym. Wstaw na noc do lodówki, by się przegryzły.Źródło: Kurier TV