Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż przygotowanie samodzielnych dań nie gotowce a swoje wszystko zrobione od podstawy
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Ćwiartki kurczaka podzielić na części, opłukać osuszyć a następnie ponacinać na części ze skórą. Przełożyć mięso do miski dodać przyprawy, olej a także musztardę i wszystko dokładnie wmasować w mięso odstawić na 15 minut po wyznaczonym czasie mięso obsmażyć z każdej strony można lekko przypalić będzie lepszy sos
Po obsmażeniu mięsa wlać 4 szklanki wody, dodać suszone warzywa, dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa oraz wyparowania większości wody. Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną z cukrem i wywarem z mięsa, zagotować do czasu powstania sosu. Przygotowane mięso kurczaka podawać kto z czym ma ochotę