Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dość szybkie i sycące, dla miłośników kaszy w sam raz.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Mięso pokroić na kawałeczki dodać jogurt i przyprawę curry i słodka paprykę ( ilość według własnych upodobań). Odstawić na czas przygotowania warzyw i kaszy.
Przed gotowaniem kaszę opłukać. Kaszę gotuje z proporcji 1 szkl. kaszy i 2,5 szkl. wody dodaję ok 2 łyżeczek przyprawy curry ,odrobinę soli i paprykę ostrą ( ilość według własnego smaku ) Gotować na małym ogniu, jak woda zacznie " mrugać" dość często mieszać ( kasza lubi przywierać)
Podsmażyć lekko warzywka i kurczaka. Naczynie do zapiekania posmarować odrobinę tłuszczem. Wyłożyć część kaszy na to warzywa z mięskiem i druga porcja kaszy. Całość polać śmietaąa z rozmąconymi jajkami doprawionymi sola i pieprzem, posypać lekko serem. Piec w 180 st. ok 20 min ( żeby się ładnie zrumieniło na wierzchu ). SMACZNEGO