Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla drobiowo-grzybowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Grzyby moczę i gotuję do miękkości. Mięso opłukuję, przecinam wzdłuż na 3 plastry, a następnie każdy na mniejsze kawałki. Oprószam przyprawą do kurczaka i wstawiam do lodówki na ok 1 godzinę. Grzyby osączam i kroję w kosteczkę. Cebule obieram i siekam. Wraz z grzybami smażę na odrobinie oleju. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję posiekany szczypiorek. Odstawiam do wystudzenia.
Ciasto rozwijam, z dłuższego brzegu odcinam dwa paski (ok 1 cm każdy), które posłużą do ozdoby rolady. Na brzegu ciasta rozkładam równomiernie mięso. Na nim układam wystudzone grzyby z cebulą. Wszystko posypuję serem i zwijam roladę. Smaruję rozmąconym jajkiem, przyklejam ozdoby z odciętego wcześniej ciasta. Piekę ok. 30 min w temp. 180 st.Źródło: Tina