Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzą święta czy też inne domowe uroczystości i chcę zrobić jakieś dodatkowe danie na ciepło, to zazwyczaj pada właśnie na strogonowa.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 288
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1253
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 288
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1253
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Na rozgrzanym oleju rumienimy posiekany czosnek oraz drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy oczyszczone z błon i pokrojone w kostkę mięso. Podlewamy 500ml przegotowanej, zimnej wody i dusimy pod przykryciem do miękkości- w trakcie, jeśli woda zbytnio odparowała, dolewamy nowej. Na drugiej patelni, na maśle dusimy pokrojone w talarki pieczarki, dodajemy pokrojone w krótkie paski papryki oraz obrane i pokrojone w talarki ogórki. Dusimy chwilę razem, po czym wraz z miękkim mięsem przekładamy do garnka. Odrobinę wywaru łączymy z koncentratem pomidorowym oraz śmietaną, po czym przekładamy do całości. W ⅓ szklanki zimnej wody mieszamy mąkę, tak by nie było grudek i wlewamy do garnka. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą oraz pieprzem. Możemy także dorzucić szczyptę cukru.