Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne danie obiadowe lub dla gości
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 21
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 21
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Mięso umyć , pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Paprykę umyć, pokroić w kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, przyprawione mięso oprószyć mąką, wrzucić , smażyć 4 minuty, podlać winem, dusić 5 minut.
Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę doprawić solą i pieprzem , smażyć 2 minuty. Dodać pieczarki i paprykę, dusić równolegle z mięsem 6 minut, dodać korniszony, całość dusić 2 minuty.
Mięso podlać szklanką gorącej gotowanej wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie , musztardę , doprawić solą , gotować 30 minut.
Pieczarki paprykę i korniszony dodać do mięsa, w razie potrzeby uzupełnić gorącą wodą , gotować 20 minut.
Dodać przecier pomidorowy, doprawić paprykami i gotować 4 minuty.
Jogurt wymieszać z łyżeczką mąki, dodać gotować całość 2 minuty, doprawić pieprzem.
Pozostawić danie chwilę aby nabrało smaku i aromatu.