Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wegański obiad - stek z kalafiora. Wystarczy kilka prostych składników i gotowe! Steki z kalafiora można przyrządzić na wiele sposobów, sięgając po różne przyprawy i sosy. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem gotowanym w wodzie, to warto wypróbować naszą propozycję. W tej wersji warzywo smakuje całkiem inaczej.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5373
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 651
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5373
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 651
Składniki
Kalafiora pozbaw liści, opłucz osusz i pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
Do miseczki wlej oliwę, dodaj wszystkie przyprawy. Składniki wymieszaj.
Steki z kalafiora dokładnie natrzyj marynatą z dwóch stron.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Zamarynowane steki z kalafiora ułóż w niewielkich odstępach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 30-35 minut do miękkości.