Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Stek na zielonym purée z bobu i groszku"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 32
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 32
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Zalej 1/2 litra gorącej wody bulionową kostkę, dodaj rozdrobniony czosnek i rozmrożony bób i groszek. Gotuj 5 mi nut, często mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw. Gdy ostygną, odcedź‚ obierz bób ze skórki. Dodaj do groszku i rozgnieć widelcem lub użyj blendera. Ale nie miksuj na jedwabiste purée.
Przypraw steki i smaż na rozgrzanym oleju 4 minuty z każdej strony (lub według własnych upodobań – bardziej lub mniej wysmażone). Usmażone steki zawiń w folię i odstaw jeszcze na bok na 2 minuty.
Podziel purée na 4 części, układaj na nim porcje mięsa. Na wierzch połóż po łyżce fety, oprósz pieprzem i udekoruj listkami mięty. Podawaj od razu.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 335 kcal/porcja • koszt: 7 zł/porcjaŹródło: Olivia