Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jest wspaniałym dodatkiem do mięs i warzyw. Nawet sama smakuje rewelacyjnie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kaszę wrzucamy do wody wraz z kostkami. Gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut. Sprawdzamy czy nie dodać jeszcze soli. Gdy kasza będzie już w miarę miękka zdejmujemy garnek z ognia, przykrywamy przykrywką i owijamy kocem lub grubym ręcznikiem. Po 30-40 minutach kasza jest gotowa.
W taki sposób można zrobić kaszę z warzywami: dodać marchew, pietruszkę, groszek. Przepis na sama kaszę gryczaną jak i łączoną z jęczmienną.