Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników makaronu i szparagów:)
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 161
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 161
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szparagi oczyścić,usunąć zdrewniałe końcówki i wrzucić do wrzącej wody.Gotować parę minut ( tak by ich za bardzo nie rozgotować). Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pocięte na mniejsze kawałki szparagi. Śmietanę wymieszać z żółtkami,dodać do szparagów i dokładnie wymieszać.Podgotować mieszając ok 3-5 minut,doprawić solą i pieprzem. Gotowy sos wymieszać z makaronem.Smacznego:)