Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z zielonym pesto, cukinią, żółtym serem i orzechami włoskimi. Szybkie,proste i smaczne danie.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Kroję cukinię w plastry ,następnie w paski.Na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy z oliwek, wrzucam pokrojone w paski cukinie. Solę ,pieprzę, dodaję przeciśnietę przez praskę 2 ząbki czosnku i duszę przez ok. 20 minut pod przykryciem. Do głębokiej miski przekładam pesto,dodaję dwie łyżki oliwy z oliwek, pokrojony w kostkę ser żółty, posiekane orzechy włoskie, miksuję blenderem, (masa nie jest całkowicie gładka, ponieważ lubię jak chrupie :)). Kiedy cukinia jest już miękka, dodaję do niej zmiksowany sos pesto i duszę razem jeszcze 5 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie nieco krócej (2-4 min), niż zalecono nam na opakowaniu, tak by makaron był al dente. Ugotowany makaron dorzucam na patelnię, mieszam by wszystko ładnie się połączyło, dodatkowe kilka minut razem na patelni, doprawiam do smaku i gotowe. Na koniec posypuję startym serem. Smacznego :)