Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z zielonym pesto"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oderwać listki bazylii, opłukać.
Rukolę i szpinak również opłukać i osączyć, szpinak trochę posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Parmezan zetrzeć na tarce o drobnych otworach.
Kilka listków bazylii zostawić do dekoracji, resztę wrzucić do blendera razem z rukolą, szpinakiem, serem, czosnkiem i orzeszkami (można zastąpić je słonecznikiem, bo jest tańszy). Miksować, dolewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto, udekorować bazylią.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium