Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna, wegetariańska wersja tradycyjnego spaghetti.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroic w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Po chwili dodać pomidora i dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. W międzyczasie posiekać listki bazylii (zostawić 2 do dekoracji) i ugotować makaron al dante. Do sosu dodać sól, pieprz, bazylie i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić aż sos będzie miał w miare jednolitą konsystencję. Makaron przełożyć na talerz, polać sosem pomidorowym, posypać serem żółtym i udekorować listkami bazylii. Smacznego!