Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego,smacznego również dla wegetarian.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 78
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 78
Składniki
Paprykę opalić nad gazem żeby była czarna i zdjąć skórę (jak znacie inny sposób to napiszcie)Cebulę paprykę i pomidory (obrane ze skóry-ja sparzam w gorącej wodzie)pokroić w drobną kostkę.Cukinię umyć,pokroić w plastry i osolić.
Na patelnię nalać troszkę oleju wgnieść czosnek i wrzucić posiekaną cebulkę,dodać troszkę soli i pieprzu i zeszklić.Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną paprykę.Jak zmięknie dodać pomidory i doprawić solą,pieprzem,oregano bazylią (można dodać chili żeby było ostrzejsze)dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.
Makaron spaghetti ugotować, a cukinię podsmażyć na złoty kolor
Gotowy makaron wymieszać z sosem, przełożyć plastrami cukinii i posypać tartym serem . Życzę smacznego