Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na smaki Lombardii. Na stole gości smakowite połączenie makaronu spaghetti z wyrazistym, pikantno - grzybowym i bardzo aromatycznym sosem na bazie sera gorgonzola. Całość łagodzi śmietana oraz natka pietruszki. Danie jest pożywne, proste i szybkie w przygotowaniu, a jego smak rozpieści wszystkie nasze zmysły.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3146
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 248
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3146
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 248
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W rondelku podgrzewamy śmietanę na małym ogniu i dodajemy do niej pokruszone kawałki gorgonzoli. Całość gotujemy do momentu rozpuszczenia sera i odpowiedniego połączenia obu składników. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a na koniec dodajemy listki natki pietruszki i lekko podduszamy je w sosie. Gotowy sos odstawiamy do lekkiego ostudzenia i zgęstnienia, a następnie łaczymy go z ugotowanym makaronem.