Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z sosem carbonara"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 306
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 306
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
Cebulę drobno siekamy, czosnek miażdżymy lub przeciskamy przez praskę, a wędzony boczek kroimy w słupki.
Masło rozgrzewamy w wyższym rondlu, wrzucamy do niego najpierw cebulę, a gdy cebula się zeszkli - czosnek i boczek. Chwilę smażymy.
Śmietanę mieszamy z żółtkami i startym żółtym serem, doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy i zalewamy śmietaną z serem i jajkami. Podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając i uważając, by potrawy nie zagotować. Posypujemy świeżymi ziołami i podajemy.Źródło: Rewia