Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti w wersji ostrzejszej z nutką chilli. Tylko na naturalnych składnikach bez konserwantów i sztucznych barwników. Z samych pomidorów bez dodatku koncentratu.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Makaron gotujemy al 'dente. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, smażymy drobno posiekaną dymkę, aż nabierze złocistego koloru. Następnie wlewamy kilka kropel oleju z chilli po czym wrzucamy mięso mielone. Smażymy do momentu zrumienienia w między czasie dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy aby nie przywarło. Solimy. Do mięsa wrzucamy pomidory z puszki łącznie z zalewą. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Gdy to nastąpi zdejmujemy pokrywkę i dusimy do momentu zredukowania wywaru. Na koniec dodajemy suszoną bazylię, oregano i zioła prowansalskie w zależności od upodobań. Delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem, pamiętając o tym że ostrość chilli z oleju przedostała się do mięsa. Chwilę mieszamy i sos gotowy. Przekładamy na wcześniej wyłożony makaron. Posypujemy startym parmezanem i dekorujemy świeżą natką pietruszki, która doskonale komponuje się z sosem. SMACZNEGO!!!