Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boższ! Jakie to pyszne wyszyło! Na 10, szesnastkę dajemy!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Makaron gotujemy al dente. A rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojony seler. Lekko szklimy, dolewamy wina. Odparowujemy. Do cebuli dodajemy mięso, szpatułką lekko rozdrabniamy, zalewamy passatą. Dusimy na wolnym ogniu przez godzinę. Puszkę groszku, wraz z zalewą, dodajemy do sosu. Dusimy 5 min. ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem.