Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z dużą ilością warzyw i ziołami prowansalskimi. Proste danie z kilku składników.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 121
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 25
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 121
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 25
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Składniki
Spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją. Cukinię obieramy, łyżką wydrążamy pestki. Trzemy na tarce w wiórka. Suszone pomidory kroimy w paseczki, oliwki na plasterki. Na oleju smażymy przeciśnięty czosnek, nie doprowadzamy do przypalenia. Dodajemy cukinię, pomidory i oliwki. Smażymy przez chwilę wszystko razem, potem przykrywamy i dusimy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat i przyprawiamy. Dusimy jeszcze 5 minut. Danie możemy podać na dwa sposoby: albo na talerzu układamy sos na makaronie, albo (i tą wersję polecam) przed podaniem do warzyw dokładamy ugotowany makaron i bez przykrycia smażymy minutę mieszając.