Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na makaron ze szpinakiem. Ale dzisiaj proponuję ciemny makaron z dodatkami atramentu z kałamarnicy.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Na początku gotujemy makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyjmujemy makaron do naczynia i możemy spryskać oliwą wtedy unikniemy sklejenia makaronu.
Następnie ścieramy ser na grubych oczkach lub mniejszych.
Na patelnię wrzucamy szpinak dodajemy sól, pieprz i czosnek mieszamy i podsmażamy. Ja wykorzystałem mrożony, ale może zastosować świeży. Wykładamy makaron na talerz dokładamy przyrządzony szpinak i posypujemy startym serem. A teraz to już smacznego.