Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała włoska potrawa.Smaczna a do tego pożywna. W Polsce robimy ją na wiele sposobów.Nazwa Carbonara wzięła się od węgla, gdyż potrawa słynie z dużej ilości pieprzu aż sos rozbi się węglisty. Oto mój przepis:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką soli oraz oliwy. Ugotowany odstawiamy pod przykryciem by nie ostygł.
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek. Czekamy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek oraz szynkę.Przyprawiamy troszkę solą i duża ilością pieprzu. Całość intensywnie smażymy ok 10. Odstawiamy na 2 min z ognia.
Do składników dodajemy kubeczek śmietany, mieszamy. Z powrotem kładziemy patelnię na ogień. Chwilkę gotujemy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Do gotowego gorącego sosu dodajemy na patelnię makaron, całość intensywnie mieszamy i podajemy póki ciepłe. SMACZNEGO:)