Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara, to klasyczny włoski makaron z dodatkiem boczku i jajka. Jest niesamowity w smaku, a mięso robi robotę. Idealny na obiad lub na kolację. Ja zrobiłam go z dodatkiem śmietany .
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Składniki
Makaron ugotować al' dente (na półtwardo) w osolonej wodzie. Boczek pokroić bez skóry w drobną kostkę o wielkości 0,5 na 0,5 cm. Czosnek zmiażdżyć, usunąć łupiny i drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Boczek podsmażyć z oliwą na złoto, a następnie dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Do boczku i czosnku dodać ugotowany makaron, większą część sera i podsmażać około 3 minuty.
Sos do spaghetti: Żółtko dokładnie wymieszać ze śmietaną. Masę wlać na patelnię i odparować około 1 minuty do powstania sosu. Naszą carbonarę doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Na koniec posypać z wierzchu jeszcze raz serem i udekorować np. bazylią. Smacznego:)!!!