Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne , bardziej moje ,jednak równie pyszne
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 79
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 79
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
Składniki
Klopsiki wrzucamy na patelnię smażymy kilka minut i przekładamy do większego rondelka .Warzywa kroimy w kostkę dorzucamy do mięsa ,smażymy chwilę , następnie dolewamy odrobinę wody ,dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu około 15 min . W między czasie gotujemy wodę na makaron ,gdy się zagotuje ,wrzucamy mieszamy ,wodę solimy .Gdy będzie już miękki ,ale nie rozgotowany ,odlewamy wodę NIE PRZELEWAMY ZIMNĄ WODA ,makaron musi być gorący ,by się sos przykleił . Przykrywamy pokrywką i do naszych warzyw i mięska dodajemy passate . Zagotowujemy ,jeśli trzeba doprawiamy . Sos przelewamy do makaronu i dobrze mieszamy . Przekładamy na talerze ,posypujemy tartym serem i dekorujemy świeża Bazylia .Smaczego