Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosik do sałaty lodowej , z całą pewnością śwetnie uzupełni jej smak.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Składniki
Czosnek rozcieramy starannie z solą , dodajemy cukier , rozcieramy , dodajemy sok z cytryny , przyprawę magi i wodę. Mieszamy , aż do rozpuszczenia się cukru i soli. Smak powinien być bardzo wyraźny , uzupełniamy ewentualnie "poziom" soli lub cukru. Jeśli osiągniemy odpowiadający nam "poziom smaku'''' dodajemy oliwę i po wymieszaniu zalewamy rozdrobnioną sałatę lodową ( na 1 główkę sałaty ). Znakomity dodatek do dań z kurczaka oraz grilowanych mięs.