Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko się gotuje, można przyrządzić na ostro lub łagodnie, bardzo kolorowe danie.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 544
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 311
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 544
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 311
Składniki
Piersi z kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy wedle gustu, dusimy na oleju.
Dodajemy ( w kolejności)pokrojone w kostkę papryki: żółtą, czerwoną i zieloną; całe ząbki czosnku, pokrojoną w talarki cebulę. Oczyszczoną cukinię i bakłażana, pokrojone w kostkę dodajemy po chwili wraz z różyczkami brokułu. Dolewamy trochę wody wraz z rozpuszczoną kostkę rosołową. Dusimy chwilę.
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy śmietaną z mąką. I gotowe. Ja dodałam jeszcze przyprawy Pieprz cayen z chili, ale jeżeli nie lubisz pikantnych dań to nie polecam.