Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2020
Na świecie sorgo jest jednym z najpopularniejszych zbóż. U nas może nie jest aż tak bardzo popularne, a szkoda, gdyż jest bardzo wartościowe odżywczo. Dzisiaj proponuję sorgo na obiad. W towarzystwie warzyw i białego mięsa smakuje wyśmienicie.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Sorgo namoczyć na 12 godzin, najlepiej na noc. Następnie odsączyć i gotować w świeżej wodzie jakieś 30 minut. W trakcie gotowania dodać marchewki starte na tarce o dużych oczkach, drobno pokrojony por i natkę pietruszki. Dodać też przyprawy. W oddzielnym naczyniu, z takimi samymi przyprawami, ugotować pierś z kurczaka. Po ugotowaniu sorgo z warzywami odcedzić. Mięso pokroić na plastry. To już wszystko. Można podawać.