Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki przygotowałam na podstawie przepisu kuchni kresowej,najczęściej mozna je spotkac w okolicach Sokółki.Sa bardzo smczne.
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85394
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 175
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 582
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85394
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 175
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 582
Składniki
kapuste sparzyć ,oddzielic liście,usunąć zgrubiałe nerwy
kaszę ugotować na sypko z łyzeczką kucharka,nastepnie osączyć z wody
cebulę drobno pokroić,wymieszać z mielonym mięsem,dodać jajka,czosnek,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać
na liście kapusty nakładać farsz i zawijać gołąbki spinając wykałaczką lubzwiązać białą bawełnianą nitką
dno blaszki wyłożyć resztą liści kiapusty i na to układac gołąbki,posypać kucharkiem,skropic olejem,wlac dwie szklanki wody,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości
,żeby gołąbki zbyt mocno sie nie przyrumienily,przykryc folią aluminiową
do tych gołąbków mozna przygotować sos grzybowy,śmietanowy lub pomidorowy,podawac z ziemniakami