Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śniadanie po angielsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Boczek pokrój w paseczki, a następnie podsmaż go razem z białymi kiełbaskami na niewielkiej ilości oleju. Na bardzo małym ogniu podgrzej fasolkę.
Rozgrzej piekarnik. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kromki chleba (jeśli wolisz, możesz użyć tostera zamiast piekarnika).
Na drugiej patelni rozgrzej olej, wybijaj jajka i smaż do momentu, gdy białko się zetnie, a żółtko pozostanie półpłynne.
Na talerzu układaj po kilka łyżek fasolki, jajko sadzone, odrobinę boczku, kiełbaskę i kromkę chleba z masłem. Dekoruj natką pietruszki.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień