Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smażona rybka z sosem na bazie passaty,mascarpone i oliwy z oliwek,delikatna w smaku,podkręcona lekko podsmażoną cebulką...takie zimowe jeszcze danie...ale u progu wiosny...niebawem ;-)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
filety płuczemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,polewamy sokiem z połowy cytryny,oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę ( na czas przygotowania sosu - 10,15 min ) cebulkę kroimy na połowy,nie szatkujemy,nie w piórka-tylko krótko pojedyncze warstwy przesmażamy na osobnej małej patelni-odstawiamy
w średniej wielkości garnuszku podgrzewamy passaté,dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i łyżkę mascarpone,doprawiamy solą i pieprzem,delikatnie mieszamy i rozprowadzamy na małym ogniu do konsystencji kremowego sosu
dorsza panierujemy w mące i smażymy na oleju na osobnej patelni na piękny rumiano-złoty kolor ( przed panierowaniem kroimy rybę na dość małe kawałki )
na przygotowany talerz wlewamy porcję sosu pomidorowego,na nim układamy kawałki dorsza,dodajemy cebulę,doprawiamy jeszcze w razie potrzeby solą i pieprzem i łyżką oliwy możemy podać w zestawie z puree i sałatką z kapusty pekińskiej
Smacznego ;-)